|
Встановлення квартирних лічильників тепла системи опалення
| |
| nikitchyna | Дата: Понедельник, 15.09.2014, 13:20 | Сообщение # 1 |
 Генерал-майор
Статус: Offline
| Шановні друзі! Нарешті комунальні служби не мають можливості чинити спротив установленню індивідуальних лічильників теплової енергії. Дякуючи місцевим депутатам, що розташували листівки в наших будинках, ми поінформовані та в разі виникнення проблем матимемо їх підтримку.
Послідовність така: - отримання ТУ
- виготовлення проектної документації
- монтаж.
Сьогодні зробила тільки перший крок для отримання ТУ. Звернулася за адресою: вул.Грушевського 3-А, 2 поверх, виробничо-технічний відділ. Там складається заява на виготовлення ТУ та реєструється в приймальні на 3-му поверсі. Форма заяви надається на місці.
Які можуть бути складнощі? У мене запросили копії 1,2 стор. технічного паспорту БТІ та свідоцтва права власності. Можливо, це все піде в смітник,але раджу при собі мати аби уникнути відмови.
Через тиждень треба передзвонити. ТУ будуть вже готові і коштуватимуть приблизно 440 грн. Прошу звернути увагу також на те, що о 12-й у них починається обідня перерва.
Симоненко 2б
Сообщение отредактировал nikitchyna - Понедельник, 15.09.2014, 20:35 |
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Среда, 24.09.2014, 11:31 | Сообщение # 2 |
 Генерал-майор
| Тиждень минув, строки затягуються. Сьогодні довідалась з телефонної розмови, що на складання ТУ за законом відведено 14 робочих днів. А ще, що у них 4 робочих дні на тижні ( Пн-Чт), а це може забрати майже 4 звичайні тижні. Цей закон, звісно, я не читала.
Домовилась, що завтра прийде працівник для обстеження квартири, хоча лічильник точно покаже всі витрати тепла і перепланування тут ні до чого.
Симоненко 2б
|
| |
|
|
| kreida | Дата: Среда, 24.09.2014, 17:03 | Сообщение # 3 |
 Генерал-майор
| Шановні сусіди! Всім, кого цікавить питання теплолічильників, пропоную зустрітись в середу 24 вересня о 20:00 на великому дитячому майданчику. Запросимо підрядників і будемо намагатись отримати відповіді на всі питання!
Андрій Саук Голова Правління ОСББ "В.Симоненка, 2-А" +38 050 3853914 +38 067 4050501 saukand@gmail.com https://www.facebook.com/groups/kupava/
|
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Четверг, 25.09.2014, 21:40 | Сообщение # 4 |
 Генерал-майор
| kreida, на жаль, не могла бути присутня на цій зустрічі. Впевнена, що це цікаво всім, тому прошу подідитися інформацією.
Щодо огляду квартири. Впершу чергу фахівців цікавить питання несанкціонованого відбору гарячої води з місць, відведених на встановлення сушарки. Адже кожен помітив, що вони у нас розташовані перед лічильником. Тому вкрай важливо мати в цих місцях оглядові лючки. Перепланування/об"єднання лоджій може бути паралельно зафіксоване. У мене складено акт про те що система ГВП відповідає проекту будинка.
Чекаю наступного тижня.
Симоненко 2б
Сообщение отредактировал nikitchyna - Пятница, 26.09.2014, 11:41 |
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Четверг, 02.10.2014, 22:53 | Сообщение # 5 |
 Генерал-майор
| Технічні умови отримала. На це витрачено 2 тижні часу та 441,86 грн.
На столі у інженера ВТВ лежала ще кипа ТУ, але не відомо, хто з нашого комлексу займається цим питанням. Ясна річ: тепломережа не зацікавлена в становленні лічильників, тому не оптимізує цей процес.
Свої наступні кроки розпочну з понеділка 6 жовтня. Не погано було б колективно замовити проекти, прилади та монтаж
Доречі, в кабінеті ВТВ зустріла представника фірми "Т-Облік", реклама якої розповсюджується в наших будинках. З усього було видно, що він часто буває у тепломережі. Та і до нас на збори 24.09, на які запрошував А.Саук, він приходив. Чи не так? Але що ж там було?
Симоненко 2б
|
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Воскресенье, 05.10.2014, 10:54 | Сообщение # 6 |
 Генерал-майор
| Яка методика розрахунку? Таких місць не багато. Це - центральний хол, приміщення конс"єржів, поповерхові холи перед незадимними сходами (змонтовані на вертикальній 2-трубній системі). Це додатково до загальнобудинкового ще 3 лічильники, можливо 4. І все. Впевнена, що поповерхові радіатори в холах сміттєзбору, сміливо можна прикручувати, або й прикручуються вже давно, адже в коридорах і так стоїть спека. І ці коридорні калорії буде враховувати індивідуальний лічильник.
Опалювальний сезон - не може завадити, адже встановлення лічильника аж ніяк не шкодить сусідам, бо не потребує відключення тепла по будинку. І хоч це формулювання є в ТУ, все це можна оскаржити.
Особисто себе - рухаюсь далі. На жаль, ще не визначалися з приладами, сподівалася на більш широке обговорення в цій темі. Доведеться, як завжди, покладатися на власні висновки.
Симоненко 2б
|
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Понедельник, 06.10.2014, 11:10 | Сообщение # 7 |
 Генерал-майор
| Розумію чому ця тема не обговорюється . Адже вартість всіх наступних етапів "під ключ" орієнтовно 4300-5200 грн., в залежності від лічильника. Аванс - 1000 грн.
Цифру отримала на "Т-Облік". Інженери цієї фірми напружено розраховують витрати по внутрішньому транзиту та місцям загального користування. Тепловодоенергія спутала всім руки необхідністю цих розрахунків. Але робота ведеться, тому й не дивно, що перелік фірм до яких можна буде звертатися виявиться мінімальним.
До речі, мені сказали, що на "Т-Облік" вже є погоджені проекти. У нас чи по вул.Грушевського - не відомо, але за бажанням можу пересвідчитися під час укладання договору.
Симоненко 2б
Сообщение отредактировал nikitchyna - Понедельник, 06.10.2014, 11:16 |
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Понедельник, 06.10.2014, 12:23 | Сообщение # 8 |
 Генерал-майор
| Перші сумніви. Спробувала видшукати в.з. фірму у держреєстрі. Результат негативний. У флаєрі зазначена Ліцензія АВ №316533 від 07.02.2010. Знайшла за цією серією іншу фірму з прадавньою ліцензією. Інтернет не видає більше результатів.
Дала запит і чекаю на детальну інформацію.
Хто вже замовив прект? Як перевіряли ліцензію фірми та сертифікат на лічильник?
Симоненко 2б
Сообщение отредактировал nikitchyna - Понедельник, 06.10.2014, 13:49 |
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Понедельник, 06.10.2014, 19:33 | Сообщение # 9 |
 Генерал-майор
| Бюрократична машина свідомо залишає в кожному документі заціпки, що складно виконати з огляду їх абсурдності. На так у п.10 ТУ написано:"Проектно-монтажна організація повинна мати ліцензію на проектно-монтажні роботи"
Але ліцензуються проектні роботи IV, V рівня складності, до як яких квартирний лічильник тепла не відноситься.
Отримала від Т-Облік інформацію про ліцензію, на яку вони посилаються. Співробітничають також із сертифікованим проектантом. У Договорі зазначають строк виконання - 45 днів.
Симоненко 2б
Сообщение отредактировал nikitchyna - Понедельник, 06.10.2014, 21:45 |
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Вторник, 07.10.2014, 20:26 | Сообщение # 10 |
 Генерал-майор
| Забула написати. Технічними умовами я займалася особисто, а можна було доручити це все в комплексі за Договором. На вартості це не зазначається, а от час можна було б виграти.
Симоненко 2б
|
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Среда, 17.12.2014, 23:25 | Сообщение # 11 |
 Генерал-майор
| Нарешті лічильники в наших будинках монтують. Статистика така , що найбільш цим переймається будинок №2, а от у нас не дуже багато.
При оформленні додаткової угоди до договору, зам.начальника тепломережі не утримався від коментарів і сказав, що я поспішила з установленням лічильника, тому що у будинку тим часом також установили загальнобудинковий лічильник тепла. За його розрахунком "відбиваттися" індивідуальний лічильник буде років 10, оскільки з усіх мешканців плата буде братися по показникам будинкового лічильника і економія виявиться "незначна".
Залишається лише перевірити часом. Знаю тільки одне, що всі минулі роки нам чинили спротив то ПДБП-2, то Служба замовника і тепломережа. Також встановити квартирний лічильник не дозволяли без будинкового лічильника ( не приймали проект та розрахунки витрат тепла), а тепер ось, ніби-то, не вигідно. Можливо, це для тго, щоб сповільнити процес.
Додаткову угоду привантажили необхідністю щомісяця здавати показники за Актом. Також сумнівною є вимога за будь-яких умов утримувати в квартирі мінімально 18 гр. , а для кутових квартир - 20. Ніби-то, більш низька температура додає витрат сусідам. Як відчути цю межу не знаю, оскільки термодатчики поки не в планах. Буду діяти суто за відчуттям комфорту. Також не кажу, що маю намір заморозити квартиру, але на час відсутності не бачу сенсу гріти на всю потужність. Наступного тижня піду з першими показниками і отримаю консультацію-приклад оформлення Акту і розрахунку. Насправді, цікаво буде обрахувати вигоду аж у січні.
Симоненко 2б
|
| |
|
|
| kreida | Дата: Воскресенье, 18.01.2015, 00:33 | Сообщение # 12 |
 Генерал-майор
| Маємо наразі таку ситуацію: я отримав платіжку за листопад 577 грн.(по тарифу). За грудень отримав по загальнобудинковому лічильнику 0,81 Гкал. Женя Кохан по квартирному будинку за грудень отримав показники 0,5 Гкал. Квартири у нас однакові за площею - 75 кв.м. Вартість Гкал 357 грн. Тобто Євген зекономив завдяки квартирному лічильнику за 1 місяць 111грн. Ділимо вартість лічильника 5500 на економію, отримуємо майже 50 місяців окупності. В році 6 місяців працює опалення, тобто 50/6 ≈8,3 років. Єдине, що на мою думку, може змінити розклад - значне підвищення вартості опалення, що нам і пророкують наші можновладці.
Андрій Саук Голова Правління ОСББ "В.Симоненка, 2-А" +38 050 3853914 +38 067 4050501 saukand@gmail.com https://www.facebook.com/groups/kupava/
|
| |
|
|
| toltec | Дата: Понедельник, 19.01.2015, 09:54 | Сообщение # 13 |
 почетный жилец
| Андрей, ты еще упускаешь из виду необходимость периодической поверки теплосчетчика, которая, в зависимости от типа счетчика, должна происходить раз в 2-4 года и стоит, опять-таки, в зависимости от счетчика, 1300-2500 грн.
Так что, пока цены на тепло существенно не повысятся или на счетчики существенно не упадут, его окупаемость под вопросом
|
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Вторник, 20.01.2015, 00:07 | Сообщение # 14 |
 Генерал-майор
| Поверять счетчик надо раз в 4 года. Стоимостью поверки еще не озадачивалась. Раньше были разговоры о том, что поверять должны те, кто предоставляет услугу, но в договорах они забили иначе.
Мне установили счетчик 11 декабря. По итогу счет за тепло пришел на 40 грн больше, чем соседям без счетчика. Буду бороться за перерасчет, так что у кого подобная ситуация - предлагаю объединить усилия. А теперь опишу подробнее….. Все жильцы дома получили счет по теплу за декабрь по домовому счетчику, однако мне 11 дней рассчитали не за реальные Гкал по дому, а вообще по завышенному тарифу 10,14/м2 против 8,45/м2 в ноябре. Т.о. ,по моим рассчетам, с меня хотят взять не просто на 40 грн больше чем с подобных квартир без счетчика, а на 70-80 грн больше положенного. Мой счет действительно ниже ноябрьского. Однако, где же справедливость? Декабрь оплачу только по данным квартирного счетчика и буду требовать перерасчет по Гкал. По электронке направляла запрос на тепломережу, но глухо. Показатели за январь нужно будет подать до 23-го, тогда же подам письмо. Есть ли у кого еще подобные "счета"? По итогам декабря я отбиваю счетчик в минус. Бред!
PS* У меня от.пл.=48,4 м2, за 11 дней насчитали 158,32грн., а за 20 дней по акту - 0,275 Гкал=98,16 грн. ИТОГО: 256,48 грн., что равносильно 0,72 Гкал.
Симоненко 2б
Сообщение отредактировал nikitchyna - Вторник, 20.01.2015, 00:15 |
| |
|
|
| nikitchyna | Дата: Пятница, 23.01.2015, 20:50 | Сообщение # 15 |
 Генерал-майор
| Уважаемые соседи, установившие себе счетчики тогда же как и я, 11 декабря и позже.В 2-Б - это мин. еще 5 человек. Сегодня я додавила тепломережу и мне принесли извинения за декабрьскую квитанцию. Далось не просто, сначала не хотели слушать, затем пересчитали по 8,45 грн/м2 против 10,14 , а только потом уже по Гкал и признали ошибку в 86 грн. Проследите чтобы перерасчет появился и у вас уже в следующем месяце. Оплатила 168,86 вместо 256,48. Успехов! Потребление за январь составило у меня 0,35 Гкал (ок. 125 грн.)
Симоненко 2б
|
| |
|
|
|